Minimal Contact Concept (MCC)

NTOC ontwikkelde voor de fixatie van medische hulpmiddelen en accessoires het Minimal Contact Concept (MCC). Bij deze manier van fixeren worden de contouren van het in te klemmen instrument gevolgd met een minimaal aantal klempunten. Deze methode zorgt bij juist gebruik voor een maximale bereikbaarheid tijdens het reinigingsproces. Daarnaast biedt MCC een zo hoog mogelijke protectie met zo min mogelijk toegevoegd materiaal.

MCC is een ontwerpfilosofie die de optimale balans zoekt tussen reinigbaarheid, steriliteit, transport (binnen de zorginstelling) en gebruiksgemak van de verschillende afdelingen die zijn betrokken bij het gebruik van instrumentensets. Daarnaast wordt gezocht naar de meest optimale ruimtelijke indeling met inachtneming van de wensen van de klant en de geldende wet- en regelgeving.

De vormgeving van de medische hulpmiddelen is veranderlijk evenals de wensen van de markt en de eisen die wettelijke worden voorgeschreven. We volgen die beweging nauwkeurig. De wijze waarop MCC wordt toegepast, is hierin dienend. Onze gedachte is dat de ontwerpen die hieruit volgen, alleen te realiseren zijn door de productie van het product in eigen beheer te houden met een 'state of the art' machinepark waarmee de vereiste kwaliteit en benodigde doorlooptijden beheerst blijven.

We nodigen u van harte uit voor een bezoek om te ontdekken wat onze filosofie voor uw producten kan betekenen.